Chiar dacă școala s-a terminat, noi am continuat să facem activități cu #tact în perioada iulie -septembrie în comunitățile implicate în proiect.
Școală de vară cu #tact în Moinești
În baza unui parteneriat cu Asociația Așezământul Social Filantropic Sfântul Mare Mucenic, vara această voluntarii Centrului de Voluntariat au fost formați pe teme de educație media și dezvoltare personală de către facilitatorii noștri. După ce au parcurs programul de formare, voluntarii au facilitat workshopuri de educație media și dezvoltare persoanală în cadrul taberei de vară organizată de către Asociația Așezământul Social Filantropic Sfântul Mare Mucenic Moinești în luna august.
Activități de dezoltare personală în Sănduleni și un nou start la Liceul Jacques M.Elias din Sascut
În luna septembrie ne-am întâlnit cu tinerii de la Școala Gimnazială Sănduleni, acolo unde elevii claselor a 7-a și a 8-a, participanți la activitățile TACT, le-au transmis colegilor o parte din informațiile învățate în cadrul proiectului. Astfel, pe partea de ,,Dezvoltare personală”, tema aleasă a fost “Public speaking”, cu toții conștientizând că la momentul actual aproape că nu mai există meserie unde abilitățile de a vorbi în public să nu fie necesare. De partea cealaltă, subiectul ,,Educației media” a fost abordat din perspectiva știrilor false și a întrebărilor pe care ar trebui să ni le punem pentru a identifica cât mai ușor astfel de știri.
Tot în luna aceasta am dat startul ultimei serii de formare la Liceul Jacques M.Elias din Sascut. Participanții sunt elevii din clasele a 9-a, pentru mulți dintre aceștia, odată cu debutul vieții de liceeni, fiind și începutul participării la proiecte extrașcolare. La final sesiunii, ne-am bucurat să aflăm că au considerat întâlnirile „minunate”, „captivante” și că așteaptă cu nerăbdare următoarele activități din cadrul proiectului.
O nouă întâlnire din campania “Tactici de succes. Ce carieră mi se potrivește?”
O nouă întâlnire din campania “Tactici de succes.Ce carieră mi se potrivește” a fost organizată în această lună. Invitatul acestei întâlniri a fost dna. profesoară Aurelia Dascălu, de la Liceul Jean Jacques Elias Sascut. Aceasta a discutat cu tinerii despre importanța educației și despre faptul că nu este obligatoriu să știi de mic ce vei face când devii adult. Important este să cauți tot timpul și să testezi diverse meserii până când îți găsești locul care te ajută să crești atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Acesta este fiind și exemplul ei personal, care, înainte să profeseze la Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut, a activat în domeniul tehnicii medicale, iar acum, alături de colegii profesori, reușește să schimbe destine prin educație.